På Allt om mat hittade jag detta recept på linswrap som lät mycket gott och som jag måste prova att göra någon gång.
Till 4 st wraps behöver du:
Linspuré:
2 dl röda linser
3 msk olivolja
1 msk pressad citron
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk paprikapulver
1 st röd chili, finhackad
salt
3 msk olivolja
1 msk pressad citron
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk paprikapulver
1 st röd chili, finhackad
salt
Wrap:
1 st rödlök, liten
1 st röd paprika, liten
1 st äpple
4 st stora tortillabröd
solrosskott eller alfagroddar
Gör så här
Linspuré: Koka linserna mjuka enligt anvisningen på förpackningen och låt dem rinna av väl. Mixa ihop linser, olivolja, citronsaft, vitlök och paprikapulver. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet. Blanda i chilin och smaka av med salt.
Linspuré: Koka linserna mjuka enligt anvisningen på förpackningen och låt dem rinna av väl. Mixa ihop linser, olivolja, citronsaft, vitlök och paprikapulver. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet. Blanda i chilin och smaka av med salt.
Wraps: Hacka löken och skär paprikan och äpplet i tärningar. Bred linspuré på bröden och lägg på grönsaker, äpple och groddar. Rulla ihop och slå in bröden i plastfolie.
2 kommentera gärna här:
Jättegoda! Vi hade mer grönt till och en tomatsalsa. Gott!
Vad kul att du provat dom och att de blev goda.
Skicka en kommentar