söndag, december 14, 2008

Julgodis - Mozartkulor


Jag är inte så jätteförtjust i att äta ren marsipan eller mandelmassa men i form av Mozartkulor, som jag alltid gör till jul så tycker jag att det är jättegott.

Mozartkulor

125 g mjuk nougat
250 g marsipan
1 msk konjak, rom eller pressad apelsinsaft
150 g mörk choklad
ca 50 g ljus eller vit choklad

Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och ställ dem i kylen. Riv marsipanen och blanda den med konjak, rom eller saft. Dela i 30 lika stora delar, forma till kulor och platta ut dem till rundlar. Lägg en nougatkula på varje och forma marsipanen runt nougaten så att den täcks. Använd lite florsocker om massan är kladdig.

Bryt den mörka chokladen i bitar lägg dem i en djup tallrik. Sätt den över en kastrull med kokhett vatten så att den smälter. Doppa kulorna i chokladen, använd en gaffel att rulla kulorna med. Lägg dem på bakplåtspapper och ställ dem svalt att stelna. Smält ev lite ljus eller vit choklad på samma sätt som den mörka och ringla över kulorna när de stelnat.

4 kommentera gärna här:

Anita sa...

Vilken fantastiskt fin blogg du har. Härlig layout, trevliga inlägg och illustrerande bilder. Hittade den när jag sökte receptet på Mozartkulor.

Hoppas du får en fin jul!
Anita

Anonym sa...

Mums! Får man äran att smaka några i år?

God Jul!

Gardiner & Praliner sa...

Tack Anita för kommentaren och komplimangen och GOD JUL.

Till anonym: Ja, jag vet inte hur mycket stjärntema det är i Mozartkulor så vi får väl se.

Anonym sa...

Ha ha ha, du är ju en stjärna som gör dom!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...