söndag, oktober 25, 2009

Smarrigt med kladdkaka!


Ingredienser:

100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 st ägg
1,5 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Fyllning:
Mjölkchoklad

Garnering:
50 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet i minst 2 timmar, gärna över natten.
Garnera kakan genom att ringla smält mörk choklad över kakan. Servera med glass eller en klick grädde.

bild och recept från Allt om mat.

6 kommentera gärna här:

Jenny sa...

Mmm - tack för tipset! Kladdkake-recept kan man aldrig få för många av... :)

Gardiner & Praliner sa...

Nej absolut inte och jag tycker att just det här receptet såg extra gott ut, eller hur?

♥ Mittvitahus ♥ sa...

Åh vad det läskas! Underbart god ser den ut att vara, tack för tipset! Kram Mia

Gardiner & Praliner sa...

Varsågod Mia! Jag måste själv prova att baka den snart. Kram Lotta

Linruz sa...

Åhhh det låter sgolikt gott det där.
Kram Lina

Gardiner & Praliner sa...

Jag tror inte att du blir besviken om du provar att baka den och enkelt recept att följa är det också. Kram Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...