Jag tycker att det är jättekul att blanda till olika cocktails och drinkar och då gärna fruktiga, fräscha och också gräddiga drinkar. De ska gärna vara söta, men inte sötsliskiga för min smak och det går lika bra med alkoholfria som med alkohol.
Nedan följer några recept på drinkar som kan passa för den varma årstid som närmar sig.
Jordgubbs Daiquiri: 4-6 cl rom eller vodka, ca 1/2 pkt frusna jordgubbar, några isbitar, lite sockerlag eller florsocker, lite vatten så det inte blir för tjockt - Ner med allt i en mixer och kör tills alla klumpar är borta.
Piña Colada: 4 cl ljus rom, 2 cl Malibu kokos, 4 cl mjölk, Ananasjuice - Häll allt i en shaker och skaka loss.
Midori Spritzer: 2 cl Midori (melonlikör), 1 glas vitt vin, 4 cl fruktsoda - Bygges i ett glas med is.
Django: 2 cl Pisang Ambon (bananlikör), 2 cl Bacardi, 5 cl Ananasjuice - Skakas och hälls upp i ett champagneglas.
Alkoholfria drinkar:
Piña Colada: 5 cl kokosmjölk, 5 cl ananasjuice, citronsaft, krossad is - Skakas
Pink Pearl: 4 cl grapefruktjuice, 1 cl citronsaft, 1 cl Grenadine, 1 äggvita - Skakas
Mango Mania: ½-1 st mango (beroende på storlek), 5-6 cl Tropicana Äpplejuice, 8-10 cl mjölk, saft och skal från ½ lime, ½-1 msk flytande honung - Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i bitar. Häll allt i en blender och kör till en krämig konsistens. Häll upp i ett glas fyllt med is.
Maternitini: 5 st hallon, 2 cl Tropicana Golden Grapefruktjuice, 2 cl apelsinjuice, 2 cl tranbärsjuice - Muddla hallonen i en shaker och tillsätt övriga ingredienser. Skaka med is och sila upp i ett cocktailglas.
Sublim: 1 lime skuren i bitar, 1-2 kvistar färsk mynta, 1 tsk muscovadosocker, 2 pressade apelsiner - Lägg lime, mynta och socker i en shaker och mosa ihop med en mortelstöt. Fyll shakern till 1/2 med is och häll juicen. Skaka kraftigt. Sila upp i stort glas med is.
Strawberry Colada: 5 färska jordgubbar, 3 cl kokosmjölk, is - Häll i mixer och mixa till önskad konsistens.
0 kommentera gärna här:
Skicka en kommentar