onsdag, april 16, 2008


Jag tycker att det är jättegott med bål av olika slag och varför inte en Sangria. Passar alldeles utmärkt till vårens och sommarens grillfester. Här följer några recept.

Sangria för 4 pers


2 stora apelsiner (tvättade), den ena skivad och den andra pressad
1 stor citron (tvättad), skivad
3/4 dl strösocker
3/4 dl Triple Sec
1 flaska rödvin (75 cl), fruktigt och medelfylligt, kallt


1. Lägg apelsin och citron-skivor i en stor bringare eller bunke, tillsätt sockret och mosa försiktigt med en träsked, bara tills frukten släpper juice men inte är totalt mos och sockret är upplöst. Rör ner apelsinjuicen, Triple Sec och vin. Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar gärna 8 timmar
2. Innan servering, tillsätt 8-10 stora isbitar och rör om väl.


Sangria


En stor kanna (1 liter)
1 flaska rött vin, gärna från Rioja
3 msk socker
4 cl brandy eller konjak
1 dl apelsinjuice2 msk citronsaft
1 apelsin
0,5 citron
0,5 lime
33 cl mineralvatten eller club soda


Blanda vin, socker, brandy, apelsinjuice och citronsaft i en stor kanna. Skölj, dela och skiva apelsin, citron och lime samt tillsätt dem. Låt helst stå en timme i kylen gärna över natten. Fyll upp med mineralvatten innan servering. Garnera om du vill och om det får plats med frukt som äpple, päron eller jordgubbar i skivor eller bitar. Servera i vinglas med lite is.


Alkoholfritt alternativ


Sangria


ca 5 dl tranbärsjuice, väl kyld
ca 1 liter drickfärdig apelsinjuice
2 msk citronjuice
ca 1 liter hallon- eller jordgubbsläsk (eller koncentrerad hallon- eller jordgubbssaft som spädes ut med kolsyrat vatten)
1 skivad apelsin
1 skivad citron
1 skivad lime

Blanda tranbärsjuice, apelsinjuice och citronjuice i en snygg glastillbringare. Vid serveringen tillsätts väl kyld hallon- eller jordgubbsläsk och skivor av apelsin, citron och lime.

0 kommentera gärna här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...