fredag, juni 04, 2010

Tapas på svenska

150 g kumminost
0,5 st rödlök
0,5 st citron
150 g löjrom
baguette 1/3
8 st knäckebrödssticks, skivor t ex Wilmas
1 burk matjessill, (200 g)
1,5 dl gräddfil
8 st gräslöksstrån
1,5 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar, nymald

1. Skär kumminosten i tärningar och förvara i lufttät burk i kylskåp, kan göras två dagar i förväg.
2. Skala och finhacka rödlöken. Skär citronen i mycket tunna klyftor. Låt löjrommen rinna av i en sil.
3. Skär baguetten i skivor. Grilla brödet i grillpanna tills det fått fin färg och grillyta. Detta kan förberedas dagen före.
4. Lägg upp knäckebröd, sill, gräddfil och ost på ena sidan av tallrikarna. Toppa med gräslök. Lägg en liten klick crème fraiche och en klick löjrom på det grillade brödet. Toppa med rödlök, citronklyfta och svartpeppar. Lägg toasten på tallriken.

För mer recept kolla in Allt om mats websajt.

bild och recept från Allt om mat

0 kommentera gärna här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...