Receptet är för 4 personer
600 g kycklingfilé
2 dl tamarisoja
1 dl rapsolja
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
olika frön, t ex sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön
2 st sötpotatisar
chèvreost
valnötter
färsk timjan
kvisttomat
rucola
salvia
flingsalt
2 dl tamarisoja
1 dl rapsolja
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
olika frön, t ex sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön
2 st sötpotatisar
chèvreost
valnötter
färsk timjan
kvisttomat
rucola
salvia
flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader. Gör en marinad av tamarisoja, olja, pressad vitlök, salt och peppar. Marinera kycklingfilén i marinaden, helst 4 timmar eller över natten.
Ugnsbaka kycklingfiléerna i 30 minuter i en långpanna med bakplåtspapper i botten, strö över fröblandningen över filéerna innan du sätter in plåten i ugnen.
Låt kycklingfiléerna svalna innan du skär dem i bitar. Lika gott varmt som kallt.
Sätt ugnen på 250 grader. Borsta sötpotatisen ren och skär i klyftor, lägg i långpanna med bakplåtspapper i botten.
Droppa över lite rapsolja och lägg chèvre i bitar på, strö över valnötter och timjan. I ena hörnet av plåten lägger du en kvist med tomater, ringla lite rapsolja över.
Lägg upp rucola, salvia och en kvist tomater på tallriken. Lägg upp kycklingfiléerna skurna i skivor, strö över salvia, lägg upp sötpotatisen med chèvre och nötterna. Strö över lite flingsalt.
Recept och bild kommer från Allt om mat
0 kommentera gärna här:
Skicka en kommentar