lördag, mars 07, 2009

Cheesecakemuffins


Antal portioner: 10


Ingredienser

50 g smör
100 g digestivekex
3 dl vispgrädde
100 g vit choklad

Dekoration

kaka och chokladknappar

1. Smält smöret. Krossa kexen grovt och blanda med det något avsvalnade smöret.
2. Tryck kexmassan till en kakbotten i 8 st dubbla bullformar
3. Värm en halv deciliter av grädden i en kastrull. Tag av från värmen och bryt ner chokladen i grädden. Rör tills den har smält.
4. Vispa upp resten av grädden, den ska bli riktigt fast. Blanda med den helt avsvalnade chokladröran.
5. Fyll upp muffinsformarna med chokladgrädden och ställ i frysen minst 2 timmar. Sikta över kakao och dekorera med en liten chokladknapp vid servering.

bild och recept från recept.nu

2 kommentera gärna här:

Myownhome sa...

Vad fin och kul din blogg är att kolla i! Tror det är en ny favorit. :)

Ska länka till dej på en gång så jag inte glömmer att kika in oftare... :)

Ha det så bra!
//Johanna

Gardiner & Praliner sa...

Ett STORT TACK säger jag. Det är jättekul att få så fina och positiva kommentarer / KRAM Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...