Antal portioner: 10
Ingredienser
50 g smör
100 g digestivekex
3 dl vispgrädde
100 g vit choklad
Dekoration
kaka och chokladknappar
1. Smält smöret. Krossa kexen grovt och blanda med det något avsvalnade smöret.
2. Tryck kexmassan till en kakbotten i 8 st dubbla bullformar
3. Värm en halv deciliter av grädden i en kastrull. Tag av från värmen och bryt ner chokladen i grädden. Rör tills den har smält.
4. Vispa upp resten av grädden, den ska bli riktigt fast. Blanda med den helt avsvalnade chokladröran.
5. Fyll upp muffinsformarna med chokladgrädden och ställ i frysen minst 2 timmar. Sikta över kakao och dekorera med en liten chokladknapp vid servering.
2. Tryck kexmassan till en kakbotten i 8 st dubbla bullformar
3. Värm en halv deciliter av grädden i en kastrull. Tag av från värmen och bryt ner chokladen i grädden. Rör tills den har smält.
4. Vispa upp resten av grädden, den ska bli riktigt fast. Blanda med den helt avsvalnade chokladröran.
5. Fyll upp muffinsformarna med chokladgrädden och ställ i frysen minst 2 timmar. Sikta över kakao och dekorera med en liten chokladknapp vid servering.
bild och recept från recept.nu
2 kommentera gärna här:
Vad fin och kul din blogg är att kolla i! Tror det är en ny favorit. :)
Ska länka till dej på en gång så jag inte glömmer att kika in oftare... :)
Ha det så bra!
//Johanna
Ett STORT TACK säger jag. Det är jättekul att få så fina och positiva kommentarer / KRAM Lotta
Skicka en kommentar