Chokladfondue passar egentligen när som helst om man är chokladfantast som jag själv, men kanske allra bäst så här på vinterhalvåret i och med kylan och chokladen som ska vara varm. Just till Alla hjärtans dag kan det passa alldeles utmärkt med en varm chokladfondue.
Chokladfondue:
1 1/2 dl vispgrädde
250 g choklad (mörk, vit eller ljus)
Koka upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden på svag värme. Häll över fonduen i en värmetålig skål eller fonduegryta.
Dippers:
Banan, Melon, Jordgubbar, Ananas, Kiwi, Päron, Äpple, Apelsin, Marshmallows, avlånga Mariekex
Övrigt:
Några skålar med strössel, finhackade nötter och riven kokos att doppa i på slutet
2 kommentera gärna här:
Vi försökte göra chokladfondue för första gången på nyårsafton, men det blev inte bra alls. Nu blev jag inspirerad att göra ett nytt försök! :-)
Lycka till!!
Skicka en kommentar