tisdag, september 30, 2008

IKEA Jul 2008


Som vanligt är IKEA först ut med prylar och accessoarer till årets julfestligheter. Årets färger verkar vara gräsgrönt, orange och brunt förutom de klassiska vita, röda och gröna julfärgerna.

IKEA Barn


Vilka roliga saker till barnen det går att hitta just nu på IKEA och till en helt rimlig penning, vilket inte är helt fel i dessa krisdagar.

lördag, september 27, 2008

Premiärvecka på kanal5


Nästa vecka är det äntligen dags för en del favoritserier och nya program att ha premiär på kanal5. På måndag 29/9 kl. 20.00 startar Färjan, på tisdag 30/9 kl. 21.00 Desperate Housewives, onsdagen den 1 oktober bjuder på nypremiär av Roomservice kl. 20.00 och kl. 21.00 Grey's Anatomy, på torsdag 2/10 kl. 20.00 är det premiär för SOS Gute och kl. 21.00 startar Fringe och avslutningsvis på söndag 5/10 kl. 20.00 har The f word med Gordon Ramsay premiär. Trevlig tv-vecka önskar jag alla läsare.

onsdag, september 24, 2008

Inredningsdetalj

Det är så kul att man nuförtiden kan vara så kreativ och personlig i sin inredning eftersom det finns så mycket att välja på av tapeter, möbler och färger till exempel. Just denna inredningsdetalj som visas på bilden bidrar också till kreativitet, nämligen väggstickers, som kan få en målad vägg att bli mycket mer spännande och snygg.

söndag, september 21, 2008

Gör en pappersrosett!

Denna pappersrosett är jätteenkel att göra. För beskrivning klicka på länken nedan.

http://www.splitcoaststampers.com/resources/paperbow.php

bilden är min egen

fredag, september 19, 2008

Inspiration trycksaker

Det har blivit hur trendigt som helst att pyssla fram sina egna trycksaker till framförallt bröllopet men också andra inbjudningar. Det personliga ska lysa igenom och det blir ju bäst när du har gjort det själv. Med hjälp av dator och hemmaskrivare med färgpatron kan du i princip göra vilken design du vill, bara fantasin (och möjligtvis ekonomi) kan sätta gränser.

bilder från Martha Stewart

Röda och fina!

En bild från äppleträdet idag.

Än finns det tomater att plocka


Fortfarande, trots höstkyla och inte mycket sol, mognar det tomater på våra buskar under köksfönstret.

Tre klassiska 80-tals filmer!

Jag har precis klickat hem en box med 80-tals klassikerna St Elmos Fire, Härom Natten och Dödlig Puls. Egentligen var jag bara ute efter filmen Härom Natten men den var ganska svår att få tag i eftersom den utgått ur sortimentet på många webbshopar. Hittade av en slump denna box på discshop till ett bra pris så jag slog till på den i stället.

tisdag, september 16, 2008

ABBA

Till alla er som inte kan få nog av ABBA tänkte jag tipsa om ett urval av alla musik DVD:s som finns att köpa. Just dessa kommer från Ginza.se.

måndag, september 15, 2008

Höstens färg - Auberginelila

Egentligen är jag inte så förtjust i lila som färg och då framförallt den ljusa varianten av lila. Men det som blivit supertrendigt nu är den härligt mörklila färgen, som jag kallar för auberginelila och den tycker jag faktiskt är jättesnygg. I kombination med grått eller mörkbrunt och varför inte guldaccenter till detta.

bilder från IKEA

Sockersött


Muffinsen blir extra lyxiga om du rör ner 75 g hackad marmelad (eller exempelvis turkish delight) i smeten innan den hälls i pappersformarna.

För 12 muffins:

115 g smör, rumstempererat
1 ¼ dl (115 g) strösocker
2 ägg
2 dl (115 g) Kungsörnens Extra fint vetemjöl
1 msk rosenvatten

Garnering:
12 rosa rosenblad
1 äggvita, uppvispad
1 msk strösocker
1 ½ — 2 msk citronsaft
2 ¹/³ dl (145 g) florsocker
röd eller rosa karamellfärg

Gör så här:
1. Sätt först ugnen på 180°C. Ställ muffinsformarna i plåtens för­djupningar.
2. Vispa ihop smör och socker i en skål tills smeten är vit och pösig. Slå i äggen, ett i taget. Häll ner mjölet och blanda. Rör sist ner rosenvattnet.
3. Skeda över smeten i pappersformarna och grädda cirka 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är klara med hjälp av en provsticka. Lägg över på galler att svalna.
4. Pensla ett blomblad i taget med äggvita, strö över strösocker och låt torka i 1 timme.
5. Häll 1 ½ msk citronsaft i en skål och häll i florsocker under omrörning. Det ska bli en jämn lättflytande smet. Tillsätt lite mer citronjuice om det behövs. Tillsätt också en eller två droppar karamellfärg.
6. Ringla glasyren över muffinsen. Toppa med kanderade rosenblad. Låt glasyren stelna en stund före servering.

bild och recept från Aftonbladet

söndag, september 14, 2008

Prison Break

Prison Break kommer att börja sändas igen från måndagen den 20 oktober kl. 22.00.

Desperate Housewives

Till alla Desperate Housewives fans kan jag meddela att tisdagen den 30 september kl. 21.00 är de tillbaka med de sista avsnitten av säsong fyra.

Höstfägring

I kvällssolen blev lönnen, som står strax utanför vårt hus där jag bor, så här underbart vacker. Detta är bland det bästa med hösten, alla träd som får helt fantastiska färger. Att sedan solen lyser upp från en klarblå himmel gör inte saken sämre.

Inspiration arbetsrum!



bilder från Pottery Barn

Gör som britterna!

Lyxa till testunden med lite goda tillbehör. Du hittar recept i nya inspirationsbroschyren från Arla samt på Arlas hemsida.

bilder från Arla

Söndagslunch!

I den nya inspirationsbroschyren från Arla hittade jag ett recept på Ostfrittata med kräftstjärtar. Enkel och lite lättare lunch så här på söndagen. Mycket gott måste jag säga. En tomatsallad gjord på hemmaodlade tomater och rödlök i vinägrett serverades till.

Här kommer receptet:

Ingredienser 4 port
6 ägg
1 dl Arla Köket matlagningsgrädde
3 dl Arla Köket riven Kvibille Svecia
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör
Vinägrett:
1/2 dl rapsolja
1 msk pressad citronsaft
salt och vitpeppar
150 g kräftstjärtar
1 ask babyspenat, ca 80 g
flingsalt och vitpeppar
1 kruka dill

Gör så här
Vispa ihop ägg och grädde lätt och blanda ner osten. Salta och peppra. Stek frittatan på hög värme i smör en kort stund, ca 1 min. Stäng av värmen och rör försiktigt i frittatan, den ska vara krämig. Blanda olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda kräftstjärtar och spenat med vin-ägretten. Lägg spenat- och kräftvinägrett luftigt på frittatan. Strö över lite flingsalt och nymald vitpeppar. Garnera med dill.

bilder och recept från Arla

lördag, september 13, 2008

En riktig smaskig kaka!

Denna kaka måste ni bara prova. Går jättesnabbt att göra och vem som helst kan klara av att baka den. Den är dessutom jättegod. Receptet kommer här:

100 g smält margarin
2,5 dl strösocker
2 st ägg
2,5 dl vetemjöl (det går precis lika bra med siktat dinkelmjöl för den som föredrar det)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet. Smöra och bröa en form. Häll det smälta margarinet i en bunke, rör ner strösocker. Rör därefter ner äggen och till sist vetemjölet. Häll ner smeten i bakformen. Tryck i frukt (i detta fall nyplockade äpplen från eget träd) eller bär. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Servera nyvispad vaniljvisp till. MUMS!

It's time for tea!

Det blåser snålt, regnet piskar mot rutan - det är höst. Vad kan väl vara mysigare än att tända levande ljus, brygga en stor kopp gott te, krypa upp i soffan och titta på en romantisk film.

1. Från Inreda.com kommer denna söta tekanna 450 kr.
2. Duka har denna söta kanna med rosor för 499 kr.
3. På duka kan du även köpa denna kanna för 149 kr.
4. Indiska har denna tekanna i glas för 149 kr.
5. På pid.se hittade jag den här tekannan i modern design för 669 kr.
6. Inreda.com har dessa söta kannor i metallic 160 kr/st.
7. Tetillbehör från IKEA 99 kr.
8. Tekanna från IKEA för 89 kr.

tisdag, september 09, 2008

Human Tetris!

Ja, äntligen är det här! Programmet med de mänskliga tetrisklossarna i en svensk version. Om ni inte har en aning om vad detta är så kolla in alla roliga klipp från japanska gameshows som finns på YouTube.

måndag, september 08, 2008

Betsey Johnson's rosa dröm




Det är väl ingen tvekan om att modedesignern Betsey Johnson älskar rosa.

söndag, september 07, 2008

Lördagsmys!


Igår bestämde vi oss för att ha en skön hemmakväll med god mat och dryck och bara sitta och prata om allt möjligt. Vad som serverades var: Barbequekryddade kycklingklubbor, gul kiwi, galiamelon, räkor, ost & kex, lite chips, cocktailtomater och ett gott rött vin till. Mums!

torsdag, september 04, 2008

Here comes the rain again....

Det har blivit trendigt att ha gummistövlar och det finns massor av snygga stövlar att välja på.

1. Lindex 199:-
2. ellos 299:-
3. Skopunkten 199:-
4. Lindex 249:-
5. Skopunkten 249:-
6. ellos 399:-
7. Skopunkten 199:-
8. ellos 279:-
9. Skopunkten 199:-
10. Lindex 249:-
11. Lindex 199:-

onsdag, september 03, 2008

Testa något nytt!



Det blir lätt att man kör på det "gamla vanliga" när det blir dags för födelsedagskalas. Man blir bekväm och vågar inte pröva något nytt ifall det skulle blir "pannkaka" av alltihop. Men det finns ju så mycket roliga bloggar och hemsidor på internet med massor av smaskiga recept på allt möjligt. Så varför inte ta och pröva något nytt härligt tårtrecept nästa gång det är dags för kalas.

Här kommer lite tips på sidor med recept:
Martha Stewart
Allt om mat
Tasteline
All recipes
Wilton
Recipezaar

bilder från Martha Stewart

Lagerhaus!


En favoritaffär jag har är Lagerhaus. Det finns så mycket kul saker att köpa där, både till mig själv men också kul presenter till vänner och familj. Tyvärr saknar jag denna affär där jag bor men den finns som tur är i grannstaden så det är inte speciellt krångligt att ta sig dit om jag vill.

bilder i egen collage från Lagerhaus

tisdag, september 02, 2008

Dessertbuffé!

Elle interiörs webbsida hittar du flera smaskiga recept till en dessertbuffé. Det är Anna & Fanny Bergenström som bjuder på dessa. Att tänka på när du ska göra en dessertbuffé är att blanda smakerna så du får något sött, något syrligt, något friskt och naturligtvis choklad för det gillar ju de flesta.

måndag, september 01, 2008

Äppelkompott


3 st äpple(n), stora
3 msk vatten
2 st kanelstång/stänger
1 dl strösocker
1 msk citron(er), pressad
2 msk russin

Till servering
honungsyoghurt
solrosfrön, rostade, eller pumpa- eller pinjekörnor

Tillagning
1. Skala, kärna ur och skär frukten i bitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda ca 5–7 minuter tills frukten är mjuk.
2. Låt svalna en aning innan du fördelar i glas och toppar med lite honungsyoghurt och rostade frön.

bild och recept från Tasteline

Hösten är här!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...