söndag, september 14, 2008

Söndagslunch!

I den nya inspirationsbroschyren från Arla hittade jag ett recept på Ostfrittata med kräftstjärtar. Enkel och lite lättare lunch så här på söndagen. Mycket gott måste jag säga. En tomatsallad gjord på hemmaodlade tomater och rödlök i vinägrett serverades till.

Här kommer receptet:

Ingredienser 4 port
6 ägg
1 dl Arla Köket matlagningsgrädde
3 dl Arla Köket riven Kvibille Svecia
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör
Vinägrett:
1/2 dl rapsolja
1 msk pressad citronsaft
salt och vitpeppar
150 g kräftstjärtar
1 ask babyspenat, ca 80 g
flingsalt och vitpeppar
1 kruka dill

Gör så här
Vispa ihop ägg och grädde lätt och blanda ner osten. Salta och peppra. Stek frittatan på hög värme i smör en kort stund, ca 1 min. Stäng av värmen och rör försiktigt i frittatan, den ska vara krämig. Blanda olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda kräftstjärtar och spenat med vin-ägretten. Lägg spenat- och kräftvinägrett luftigt på frittatan. Strö över lite flingsalt och nymald vitpeppar. Garnera med dill.

bilder och recept från Arla

0 kommentera gärna här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...