måndag, september 15, 2008

Sockersött


Muffinsen blir extra lyxiga om du rör ner 75 g hackad marmelad (eller exempelvis turkish delight) i smeten innan den hälls i pappersformarna.

För 12 muffins:

115 g smör, rumstempererat
1 ¼ dl (115 g) strösocker
2 ägg
2 dl (115 g) Kungsörnens Extra fint vetemjöl
1 msk rosenvatten

Garnering:
12 rosa rosenblad
1 äggvita, uppvispad
1 msk strösocker
1 ½ — 2 msk citronsaft
2 ¹/³ dl (145 g) florsocker
röd eller rosa karamellfärg

Gör så här:
1. Sätt först ugnen på 180°C. Ställ muffinsformarna i plåtens för­djupningar.
2. Vispa ihop smör och socker i en skål tills smeten är vit och pösig. Slå i äggen, ett i taget. Häll ner mjölet och blanda. Rör sist ner rosenvattnet.
3. Skeda över smeten i pappersformarna och grädda cirka 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är klara med hjälp av en provsticka. Lägg över på galler att svalna.
4. Pensla ett blomblad i taget med äggvita, strö över strösocker och låt torka i 1 timme.
5. Häll 1 ½ msk citronsaft i en skål och häll i florsocker under omrörning. Det ska bli en jämn lättflytande smet. Tillsätt lite mer citronjuice om det behövs. Tillsätt också en eller två droppar karamellfärg.
6. Ringla glasyren över muffinsen. Toppa med kanderade rosenblad. Låt glasyren stelna en stund före servering.

bild och recept från Aftonbladet

0 kommentera gärna här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...