tisdag, mars 01, 2011

Variera laxen!


Lax har verkligen blivit en klar favorit när jag ska laga till en rätt med fisk och det går ju att variera på alla möjliga sätt.

Ing­e­färs­ma­ri­ne­rad lax med bul­gur

600 g laxfilé
1 st ingefära, bit, färsk (ca 20 g)
2 tsk honung, flytande
1 tsk salt
100 g chèvre

Bulgur:

3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong, (tärning + vatten)
4 st salladslökar
1 dl oliver, urkärnade, svarta

1. Sätt ugnen på 150°. Skär laxen i fyra bitar. Skala och riv ingefäran. Blanda ingefära, honung och salt. Bred ut blandningen på laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
2. Koka bulgurn i hönsbuljong i en kastrull enligt förpackningens anvisning.
3. Strimla salladslöken och blanda ner i bulgurn tillsammans med oliverna. Skiva osten och lägg den på laxen.
4. Servera den ugnsbakade laxen med bulgurn. Garnera eventuellt med rosmarin och limeklyftor.

Fler recept hittar du på Alltommat.se

0 kommentera gärna här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...