måndag, augusti 31, 2009

Gör en rejäl sats Brownies med en gång!


Kladdiga brownies med chokladbitar i långpanna ca 24 st

Ingredienser

125 g smör
½ dl mjölk
2 ägg
3 msk kakao
½ dl socker
½ dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ca 2 - 3 dl mjöl
100 g choklad i bitar, ca 4-5 rader

Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål. Rör sedan ihop det med äggsmeten.

Smält smöret och häll i. Tillsätt mer mjöl, lite i taget, tills smeten blir lagom tjock. Häll i lite mjölk om den blir för tjock.

Häll i en liten smörad och bröad långpanna, 20x30 cm ungefär. Smeten kommer att täcka botten, så de blir tunna. Strö ev över lite hackad choklad.

Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 7 minuter. Ta ut och skär i bitar. Låt stå i formen 10 minuter. Lägg dem sedan på ett galler för att svalna.

bild lånad från Allt om mat och receptet kommer från Matklubben

2 kommentera gärna här:

MITT VITA HUS sa...

Har du bakat:) Kommer direkt;) Tack för din röst:) Kram Mia

Vardagsglam sa...

Varsågod. Jag har inte bakat än men kommer absolut att prova att baka de här Browniesarna så snart jag bara får tillfälle för receptet ser jättesmaskigt ut ; )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...