Kladdiga brownies med chokladbitar i långpanna ca 24 st
Ingredienser
Ingredienser
125 g smör
½ dl mjölk
2 ägg
3 msk kakao
½ dl socker
½ dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ca 2 - 3 dl mjöl
100 g choklad i bitar, ca 4-5 rader
Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål. Rör sedan ihop det med äggsmeten.
Smält smöret och häll i. Tillsätt mer mjöl, lite i taget, tills smeten blir lagom tjock. Häll i lite mjölk om den blir för tjock.
Häll i en liten smörad och bröad långpanna, 20x30 cm ungefär. Smeten kommer att täcka botten, så de blir tunna. Strö ev över lite hackad choklad.
Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 7 minuter. Ta ut och skär i bitar. Låt stå i formen 10 minuter. Lägg dem sedan på ett galler för att svalna.
Smält smöret och häll i. Tillsätt mer mjöl, lite i taget, tills smeten blir lagom tjock. Häll i lite mjölk om den blir för tjock.
Häll i en liten smörad och bröad långpanna, 20x30 cm ungefär. Smeten kommer att täcka botten, så de blir tunna. Strö ev över lite hackad choklad.
Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 7 minuter. Ta ut och skär i bitar. Låt stå i formen 10 minuter. Lägg dem sedan på ett galler för att svalna.
bild lånad från Allt om mat och receptet kommer från Matklubben
2 kommentera gärna här:
Har du bakat:) Kommer direkt;) Tack för din röst:) Kram Mia
Varsågod. Jag har inte bakat än men kommer absolut att prova att baka de här Browniesarna så snart jag bara får tillfälle för receptet ser jättesmaskigt ut ; )
Skicka en kommentar