12 muffins
En snabbgjord och snabbt uppäten bakelse.
• 50 g smör
• 1 1/4 dl mjölk
• 2 ägg
• 2 dl socker
• 3 dl vetemjöl
• 1 1/2 tsk bakpulver
• 3 tsk vaniljsocker
fyllning:
• 3 dl grädde
• 5 msk florsocker
• 1/2 burk crème fraiche
• 2 dl hallon
• 2 passionsfrukter
• vit choklad eller strössel
En snabbgjord och snabbt uppäten bakelse.
• 50 g smör
• 1 1/4 dl mjölk
• 2 ägg
• 2 dl socker
• 3 dl vetemjöl
• 1 1/2 tsk bakpulver
• 3 tsk vaniljsocker
fyllning:
• 3 dl grädde
• 5 msk florsocker
• 1/2 burk crème fraiche
• 2 dl hallon
• 2 passionsfrukter
• vit choklad eller strössel
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och häll i mjölken, som ska bli ganska varm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i den varma mjölken och smöret. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll upp smeten i formar eller i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Vispa grädden och florsocker ganska hårt. Blanda i crème fraiche, hallon och passionsfrukt.
Låt kakorna svalna och skär av toppen. Lägg fyllning mellan de båda lagren och på toppen. Dekorera med riven vit choklad eller strössel.
Vispa grädden och florsocker ganska hårt. Blanda i crème fraiche, hallon och passionsfrukt.
Låt kakorna svalna och skär av toppen. Lägg fyllning mellan de båda lagren och på toppen. Dekorera med riven vit choklad eller strössel.
Bild och recept från ELLE Mat & Vin
0 kommentera gärna här:
Skicka en kommentar