fredag, maj 22, 2009

"Man kan ha kul utan sprit, har jag hört"


Jag tittade i en buffétidning från förra året och där fick jag många bra tips på vad man kan bjuda på till den som av olika anledningar inte vill ha alkohol i glaset. Tipsen kommer från olika dryckesproffs - allt från sommelierer till barmästare.

:: Sanbitter röd (finns på systemet) smakar lite som campari och är god att blanda med apelsinjuice.
:: Smaksätt alkoholfritt mousserande vin med fläder-, svartvinbärs- eller hallonsaft. Börja med lite koncentrerad saft i glasen, fyll på med mousserande. Smaka eventuellt av med mer saft.
:: Kiwi eller frysta jordgubbar i mixern med krossad is blir en frisk 'daiquiri'.
:: Den enklaste bålen görs på Schweppes Tonic, is och frysta blåbär. När bären läggs ovanpå smälter de ner och färgsätter drinken snyggt.
:: Alkoholfri Seabreeze görs med likadelar tranbärsjuice och grapefruktjuice.
:: Mixade frysta bär som blandas med juice är alltid bra. Lyckade kombinationer är hallon + persikojuice, jordgubbar + färskpressad apelsinjuice, blåbär + tranbärsjuice och björnbär + ananasjuice.
:: En bra apelsinjuice som rundas av med tranbärsjuice är fräscht.
:: Lägg en matsked fruktpuré av mango eller jordgubb i ett champagneglas. Fyll på med ett lyxigt mineralvatten och några droppar limejuice.
:: Några frysta blåbär eller hallon, i stället för isbitar, i ett glas torr alkoholfri cider är snyggt.

bilder från brides.com

0 kommentera gärna här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...