Det här receptet hittade jag på Allt om mat:s webbsajt och det verkar både enkelt och mycket gott. Något jag definitivt ska prova att göra någon gång.
Ingredienser 10 bitar
100 g mörk choklad
100 g smör
2 dl socker
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
100 g mörk choklad
100 g smör
2 dl socker
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
Garnering:
2 dl grädde
kakaopulver
1 Smöra och mjöla en kakform med löstagbar kant, cirka 22 centi-meter i diameter.
2 Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i vattenbad eller mikrovågsugn.
3 Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
4 Rör ner den smälta chokladblandningen.
5 Blanda försiktigt ner mjölet.
6 Häll smeten i formen och grädda i 15– 20 minuter på 200 grader.
7 Låt kakan svalna och garnera den med vispad grädde och pudra över kakaopulver.
0 kommentera gärna här:
Skicka en kommentar