söndag, augusti 31, 2008

Höstsnyggt


Kläder och accessoarer kommer från Lindex och Ellos

För regniga höstdagar

Dessa söta paraplyer hittade jag hos Syster Lycklig.

oh, vad en liten gumma kan gno

Varför inte lyxa till städningen och på samma gång är det ju så mycket roligare att städa när du har snygga prylar att städa med. Inte behöver det kosta en hel förmögenhet heller. I alla fall om du tar svängen förbi Rusta för det är därifrån alla dessa snygga städtillbehör kommer.

Guld- och silverfärgade diskborstar 14.90:- st
Rosa eller svarta diskhandskar 69:-
Leopardmönstrade microfiberdukar 19.90:-/2-p
Moppset i guld 79:-
Diskduk med medaljongmönster 10:-/3-p

lördag, augusti 30, 2008

Mogna tomater

Helt underbart att gå ut i sin trädgård och plocka av sötsyrliga minitomater.

På TV ikväll

Vad mysigt det är med hösten i antågande. Det blir mörkare på kvällarna och i luften kan jag känna en viss råhet som gör att jag vill hålla mig inomhus och då förslagsvis titta på film. Vad TV har att bjuda på ikväll är bland annat Masjävlar kl. 20.00 i svt1 och Farlig Förbindelse kl. 22.00 i TV4+.

fredag, augusti 29, 2008

Nytt utseende!

Vad sägs om det nya utseendet på bloggen?

Boknyheter!

Detta är två andra boknyheter från Parasoll bokförlag och dessa finns också med utdrag i pdf-format på hemsidan.
Äntligen en snygg bok med alkoholfria drinkar för de som på ett eller annat sätt inte vill eller kan dricka alkohol. Boken om pizza skulle jag kunna köpa enbart för att den är jättesnyggt gjord grafiskt med bilder så det vattnas i munnen.

Pyssel de luxe!

I senaste numret av Allt i hemmet finns det en artikel om en tjej som heter Josefin Ekman och hon är författare till boken Pyssel de luxe. Boken bjuder på idéer som både passar till det egna hemmet som till gå-borts presenter. På bokförlaget Parasolls hemsida kan du ladda ner en pdf-fil med utdrag ur boken,

torsdag, augusti 28, 2008

Skapa stilen!

Nu kommer äntligen ett nytt nummer av Skapa stilen från Sköna hem. Den 23 september kommer tidningen att finnas i butik men vill du inte vänta kan du beställa hem den redan nu från Sköna hems hemsida och för endast 49 kronor istället för 59 kronor.

5 snabba desserter!

Ibland blir man riktigt sugen på något sött efter maten men har inte lust att stå och knåpa ihop en dessert som tar tid att laga till. Allt om mat tipsar om 5 stycken enkla och snabba desserter. Det finns bl a recept på Tiramisù, Cassata och chokladtryffel.

bilder från Allt om mat

Inred i rött!

Varför inte inreda i rött. Speciellt nu till hösten när allt annat vissnar och blir färglöst och tråkigt. Den röda färgen sprider värme och ibland kan det räcka med bara en eller några detaljer för att liva upp ett annars livlöst rum i hemmet.
Alla möbler och inredningsdetaljer hittar du på IKEA.

onsdag, augusti 27, 2008

Jag är ledsen att jag inte uppdaterat bloggen så bra den senaste tiden men att börja läsa på universitet tar mer energi än jag trodde. Jag hoppas att ni har överseende med detta och jag hoppas kunna uppdatera bloggen oftare framöver.

söndag, augusti 24, 2008

Tillbaka till Eden

Alla som kan se kanalen TV4 Guld har nu möjlighet att återse 80-tals klassikern Tillbaka till Eden. Den börjar sändas måndagen den 1 september kl. 21.00.

onsdag, augusti 20, 2008

Det är dags att vakna!

Snygga väckarklockor från IKEA.

Nu har jag också fått IKEA-katalogen!


Idag, typ 2 veckor efter alla andra, damp den efterlängtade IKEA-katalogen ner i min brevlåda.
En hel del nyheter som vanligt och massor av inspiration.

bild från IKEA

Baka med äpplen!


Har du svårt att komma på vad du ska göra med alla äpplen som hänger i stora klasar på äppleträden. Titta in på Allt om mat:s webbsite så får du inspiration och recept på flera stycken.

bilder från Allt om mat

tisdag, augusti 19, 2008

Gott med persika



Bilder och recept finns på Martha Stewart:s hemsida

måndag, augusti 18, 2008

Nu är det snart dags att skörda!

Ja, nu finns det massor av äpplen på vårt träd ute i trädgården. Härligt att bara kunna gå ut och plocka äpplen från trädet och till exempel göra en äppelpaj av.

egna foton

söndag, augusti 17, 2008

lördag, augusti 16, 2008

Duka rätt!



1. Förrättstallrik och/eller sopptallrik
2. Varmrättstallrik
3. Soppsked
4. Förrättsbestick
5. Varmrättsbestick
6. Assiett för bröd eller sallad
7. Dessertvinglas eller Champagneglas
8. Rödvinsglas eller Varmrättsglas
9. Vitvinsglas eller Förrättsglas
10. Vattenglas
11. Dessertsked
12. Tårtgaffel

Här är några etikettsregler för dukning:

Glasen placeras i ordningen de ska användas, med början från höger.
Besticken ska placeras utifrån och in mot tallriken.
Knivar och soppskedar ligger till höger, gafflar till vänster och efterrättsbestick ovanför tallriken, med skedens skaft riktat åt höger och gaffelns åt vänster. En ensam gaffel placeras med skaftet åt höger.
Ska någon rätt ätas med något slags gaffel utan tillhörande kniv så ligger den till höger om tallriken.
Till vänster om tallriken står assietten, avsedd för sallad eller bröd.
En servett av tyg anses stiligare än pappersvarianten.

Silvermedalj i tennis!


Det blev till slut ett silver för Simon Aspelin och Thomas Johansson i dubbel.

Snygga tallriksunderlägg!


Via Elle Interiör hittade jag dessa unika tallriksunderlägg, som kommer från Charles & Marie. De heter PopMat och är gjorda av kraftigt papper med ett uppvikbart placeringskort.

bilder från Elle Interiör

Madonna fyller 50 år idag!

Grattis Madonna på 50-års dagen!

Du missar väl inte kanal 5:s Madonna special idag med anledning av detta med början kl. 15.35 med filmen Who's that girl.

torsdag, augusti 14, 2008

onsdag, augusti 13, 2008

Spännande väder!

Från att ha varit växlande molnighet med stundtals solsken till att det åskar och regnar och så lite däremellan, så har vädret varit hos mig idag. Detta är en bild på en del av en fullständig regnbåge som nyss visade sig på himlen.

Medalj nr 2 för Sverige!


Ett stort grattis till Gustav Larsson som kammade hem silvermedaljen i herrarnas tempolopp på cykel.

bild från dn.se

tisdag, augusti 12, 2008

Madonna fyller 50 år på lördag!


Nu på lördag den 16 augusti fyller popikonen Madonna 50 år (otroligt men sant). För att fira detta sänder kanal5 med början kl. 15.35 filmer och konserter med Madonna ända fram till kl. 02.20.

måndag, augusti 11, 2008

Tips till lunchlådan!




Ett billigt och sunt sätt att ha koll på vad man får i sig är att ta med matlåda till jobbet, men ibland kan det vara svårt att komma på olika alternativ till maträtter. På tasteline.com får du tips om hur du kan variera din lunchlåda så det både blir hälsosamt och gott.

bilder från Tasteline

Skoldags!


På fredag är det upprop för alla som ska läsa förskollärarprogrammet på LiU i Norrköping och jag är en av de som kommer vara på plats. Här är några outfits som skulle kunna passa att ha på sig då.

Från Lindex:

Eco top 129:-
Jeans 399:-
Scarf 149:-
Blus 199:-
Byxa 399:-
Armband 49,50:-

Från ellos

Björn Borg sko 299,50:-
Nike väska 199:-
Duffy pumps 161,50:-
Lackväska 209,50:-

söndag, augusti 10, 2008

Sveriges första medalj i OS!

Sverige har tagit sin första medalj i detta olympiska spel. Det blev cyklisten Emma Johansson som tog en andraplats och ett silver för Sverige i damernas linjelopp. Grattis Emma!!

fredag, augusti 08, 2008

OS i Peking - 080808


Äntligen är det dags för OS. Jag hoppas och tror att Kina kommer att infria mina stora förväntningar som jag har på invigningen. Tur att vädret lockar en att sitta inomhus så man inte får alltför dåligt samvete för att man sitter inne och tittar på tv.

torsdag, augusti 07, 2008

Sensommarfest!






Duka upp till en mysig sensommarfest ute i det gröna eller i uterummet. Härliga inspirationsbilder från sköna hem.

Madagaskar 2


Ni vet väl om att det kommer en tvåa till Madagaskar. Madagaskar Escape 2 Africa heter den och av trailern att döma kommer den att bli lika underhållande som den första filmen. Den 7 november har filmen världpremiär. Om ni inte kan hålla er tills dess så kan jag tipsa om filmens hemsida där du bland annat kan se trailer och en massa annat skoj.

söndag, augusti 03, 2008

Amy Butler

Jag gillar verkligen Amy Butlers design av tyger och pappers- produkter. Färgerna och mönstrena gör mig jätteinspirerad. En nyhet från Amy Butler är denna kollektion av presentpapper och presentpåsar som dessutom är miljövänligt framställda av återanvänt papper.

bilder från Amy Butler

lördag, augusti 02, 2008

Graham and Green

Ett svart skåp med inpiration från japanska blommor från Graham & Green. Snyggt och annorlunda.

fredag, augusti 01, 2008

Körsbärstomater


Under vårt köksfönster, som ligger i söderläge har vi i år planterat körsbärstomater. Än så länge är de gröna men det kommer inte dröja så länge till innan vi har mängder med små röda sötsyrliga körsbärstomater att plocka från egen odling.

Augusti månad!


Jaha, då har vi kommit till augusti månad och jag har stora förväntningar just denna månad. Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så har jag kommit in på förskollärarprogrammet på Linköpings universitet och det ska bli jättespännande. Jag har länge haft funderingar på att läsa till förskollärare men inte riktigt vågat ta steget förrän nu. Jag hoppas verkligen inte att mina studier kommer att inverka alltför mycket på min blogg (för det är ju så kul), men det får tiden utvisa. Den 15:e är det i alla fall upprop och jag kommer garanterat att vara på plats.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...