fredag, mars 11, 2011

Jitterbuggar

Jitterbuggar (ca 55 st)

5 dl vetemjöl
4 msk socker
250 g smör
2 st äggulor

Maräng:
2 st äggvitor
1 dl socker
50 g choklad, mörk, hackad

1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt äggulor och arbeta ihop till en deg.
2. Låt vila i kyl i 30 minuter. Kavla ut till en avlång platta. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en maräng.
3. Bred över degen och strö på hackad choklad. Rulla försiktigt ihop från långsidan. Lägg rullen på skärbräda och ställ i frysen i 30 minuter.
4. Skär i 4 mm tjocka skivor och lägg på plåt med bakpapper. Grädda i ugn 175 grader, 15 minuter.

bild och recept från Allt om  mat.

0 kommentera gärna här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...