torsdag, januari 13, 2011

Blomkåls- och/eller Broccolipuré


Det sitter ganska inrotat att man ska äta potatis, pasta eller ris till fisken, köttet eller fågeln. Varför inte prova något annat, som till exempel en blomkåls- och broccolipuré? Det är ju så enkelt, gott och går fort att laga till.

Koka blomkåls- och broccolibuketter i saltat vatten tills de är mjuka. Använd en mixerstav och mixa till purékonsistens. Häll i en skvätt vispgrädde, riv i parmesanost och krydda med svartpeppar. Mixa igen. Smaka av och tillsätt mer parmesanost om det behövs.
Istället för grädde kan du använda Créme Fraiche eller Philadelphiaost. Du kan smaksätta purén med vad du tycker är gott, som t ex riven Cheddar eller Västerbottensost. Olika färska eller frysta örter. Glöm ej att krydda med salt och peppar.

Det går naturligtvis bra att göra puré på enbart blomkål eller broccoli.

2 kommentera gärna här:

Anna sa...

Kom av en slump hit (genom att googla marängsviss med jordgubbar) o vilken fin blogg du har! Jag håller helt med, snöar själv in med pasta, potatis o ris. Men det finns ju faktiskt annat som funkar också. Häromdagen fräste jag kålrot, palsternacka o rödlök i fina strimlor som passade perfekt till fetaost-köttfärsbiffar o tzatziki (fast allt var rester som jag åt ngn dag efter o då slog samma tanke mig som du, att man faktiskt kan äta annat än pasta, potatis o ris) Trevlig helg till dig! /Anna

Gardiner & Praliner sa...

Tack så mycket Anna. Vad kul och välkommen hit. Kram Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...