fredag, oktober 15, 2010

Fredagsmat

Tacogratäng med fläskfilé

600 g fläskfilé
1 msk smör
1 paket tacokryddmix, (40 g)
1 burk ananasringar, (225 g)
3 st tomater
200 g nachips, påse
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
275 g mjukost, tub naturell (0,5 st tub)
1 burk tacosås, (230 g)
2 dl ost, riven lagrad, t ex västerbottensost

Tillbehör
lätt crème fraiche
sallad

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.

bild och recept från Allt om mat

0 kommentera gärna här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...