Den här goda äppelpajen avnjöts alldeles nyss och den måste ni bara prova på att göra. Den krispiga och söta pajdegen passade perfekt till våra nyplockade äpplen, som inte riktigt är tillräckligt mogna än utan sådär lagom syrliga. Jag tror säkert att det går att byta ut äpplen mot andra frukter eller bär - varför inte blåbär. Det som dessutom gjorde pricken över i:et var att den var väldigt lätt att göra.
4 st äpplen
100 g smör/margarin
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
1 st ägg
Smält smöret/margarinet och låt det svalna.
Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter, och lägg i äppelskivorna.
Blanda socker, mjöl, bakpulver och vanillinsocker.
Vispa upp ägget.
Rör ner det avsvalnade, smälta smöret och det uppvispade ägget i mjölblandningen.
Klicka ut degen över äppelskivorna och platta ut till ett sammanhängande täcke.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter i 175 grader.
Servera äppelpajen tillsammans med vaniljglass eller vaniljvisp/sås.
2 kommentera gärna här:
MUms äppelpaj är balnd det godaste jag vet.
Men har aldrig testat ngt recept med ägg i.
Ha en fin söndag
Kram Lina
Prova det här receptet. Jag lovar att du och din familj inte kommer bli besvikna. Kram Lotta
Skicka en kommentar