5 st tomater, mogna röda
1 st lök, liten gul 2 st vitlöksklyftor
0,5 dl vitvinsvinäger
0,5 dl tomatpuré
0,5 dl farinsocker
1 msk worcestersås
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
Egen ketchup är guld värd. Prova en gång och det blir svårt att fortsätta köpa färdig i butiken.
1. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg tomater lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, socker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull.
2. Koka upp och låt alltsammans sjuda ca 20 min. Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav.
3. Låt ketchupen kallna och förvara den i kylskåp så håller den flera veckor.
bilder från Countryliving och recept från Allt om mat.
0 kommentera gärna här:
Skicka en kommentar