När vädret bjuder på temperaturer över 25 grader i skuggan, blå himmel och strålande solsken ja, då är det godast att äta kalla rätter till lunch mitt på dagen. Det här receptet kommer från Allt om mats webbsajt.
Ingredienser
2 st stora gurkor
5 dl vatten
3 msk kycklingfond
2 dl grekisk yoghurt
2 st pressade vitlöksklyftor
1,5 dl hackad dill
flingsalt
nymald vitpeppar
Till servering:
en bit gurka
0,5-1 st röd chilifrukt
100 g cocktailtomater
Tillagning:
1. Skala gurkorna, dela dem på längden och skrapa bort det mesta av kärnorna. Spar en bit gurka till garnering.
2. Skär resten av gurkan i grova bitar och mixa tillsammans med vatten, fond, yoghurt, vitlök och dill. Smaka av med salt och peppar. Ställ soppan minst ett par timmar i kylen, men helst längre, den ska bli riktigt kall.
3. Skär den sparade gurkan i små tärningar. Klyv chilifrukten på längden, skrapa ur kärnorna och finhacka chiliköttet. Blanda gurka, chili och halverade tomater. Toppa soppan med grönsakerna.
fler recept hittar du hos Allt om mat.
0 kommentera gärna här:
Skicka en kommentar