lördag, september 26, 2009

Japansk mat är mer än bara sushi


Till 4 personer behöver du:

600 g frusen entrecote eller biff
1,5 dl japansk soja
3 msk mirin
3 msk torr sherry eller saké
1 st pressad vitlöksklyfta
2 msk strösocker
1 msk färsk riven ingefära
1 msk rapsolja
0,5 dl fint skuren purjolök
2 msk sesamfrö

Tillbehör: Ris och sallad

Låt entrecoten halvtina och skär den sedan i tunna skivor.
Blanda alla ingredienser till såsen utom purjolök. Varva köttskivorna med såsen. Blanda ordentligt så att såsen når överallt. Låt marinera i 2-6 timmar.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden har kokat in, ca 5 min. Tillsätt purjolöken på slutet. Strö över lite sesamfrö och servera med ris, isbergssallad och gurka.

bild och recept kommer från Allt om mat

0 kommentera gärna här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...