fredag, september 04, 2009

Grekiska grönsaker i ugn


500 g mjölig potatis
600 g squash
4 st mogna tomater
1 stor rödlök
4 st vitlöksklyftor
1 brk krossade tomater, 400 g
1/2 dl olivolja
2 tsk timjan
salt
nymalen svartpeppar
200 g fetaost
1 1/2 dl svarta oliver
saft från 1/2 citron

1 Sätt ugnen på 225 grader. Skala och tärna potatisen i 1– 2 centimeter stora kuber. Skär squashen i knubbiga bitar, klyfta tomaterna, skär löken i klyftor och hacka vitlöken.
2 Blanda grönsakerna i en ugnssäker form. Häll över de konserverade tomaterna, olivoljan och timjan. Krydda med salt och peppar och blanda om.
3 Stek grönsakerna i mitten av ugnen tills de är mjuka, speciellt potatisen. Det tar cirka 45 minuter.
4 Fördela oliverna över grönsaker-na och smula över fetaosten när ungefär 10 minuter av stektiden återstår. Pressa över citronsaften.
Den här rätten är vegetarisk och god som ensamrätt tillsammans med ett gott bröd.

bild och recept från Allt om mat

0 kommentera gärna här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...