Den här tårtan lät mycket smarrig och väldigt enkel att göra. Receptet hittade jag på Allt om mat.
Chokladbotten:
150 g smör
150 g mörk choklad
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
Hallontopping:
400 g frysta hallon
500 g mascarpone
2 dl florsocker
400 g frysta hallon
500 g mascarpone
2 dl florsocker
Dekoration:
100 g choklad, mörk
färska hallon
100 g choklad, mörk
färska hallon
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, låt den smälta under omrörning. Banda de torra ingredienserna och häll på smörblandningen. Tillsätt ägg och rör till en slät smet.
2 Smöra och bröa en springform med 24 cm i diameter och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda mitt i ugnen i 25– 30 min. Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
3 Tina hallonen försiktigt och mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ner i mascarponen och rör till en slät crème. Bred ut toppingen lite slarvigt över chokladbotten och frys in.
4 Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad på svag värme. Täck en bricka eller plåt med bakplåtspapper. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa chokladen i slarviga galler på bakplåtspappret. Ställ in i frysen och låt stelna. Lossa försiktigt de frysta gallerna från pappret.
5 Ta ut tårtan 1 timma innan servering och dekorera med chokladgaller, färska hallon och pudra över florsocker.
Tips! Går alldeles utmärkt att förbereda och frysa in och sedan ta upp en dryg timma innan servering.
0 kommentera gärna här:
Skicka en kommentar