fredag, april 03, 2009

Smarrig mat till helgmyset!


Helgen är här och hela familjen vill mysa framför trevlig TV-underhållning och äta något extra gott men inte alltför besvärligt att laga till. På aftonbladet.se hittade jag de här recepten som kanske skulle passa.

Köttbullar och mango i pitabröd 4 port

4 pitabröd
300 gram kalla köttbullar
8 salladsblad
1 mango i stavar
1 avokado i bitar
50 gram röd lök i ringar
50 gram fetaost fett 16 %


Värm pitabröden i micro eller brödrost. Fyll bröden med köttbullar, sallad, mango, avokado och rödlök. Smula över fetaost.

Nudelsallad med räkor och mango 4 port

1 fpk glasnudlar
2 msk sesamolja
4 msk sweet chilisås
2 msk thailändsk fisksås
250 gram Cocktailtomater (1 ask)
15 gram färsk koriander (4 kvistar)
1 st mango (inte allt för mogen)
300 gram tiger räkor (råa)
salt och svartpeppar

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och klipp dem så att de går isär litet. Låt rinna av. Häll oljan, chilisåsen och fisksåsen i en rundbottnad panna, vispa ihop och värm upp, vänd fort ned nudlarna i några minuter, tag av från spisen. Skär tomaterna i klyftor. Vänd ned tomaterna och koriandern. Smaka av nudlarna med salt och peppar. Skala mangon, tag bort kärnan och skär i tunna skivor. Halstra räkorna i het, torr panna. Salta och peppra. Servera den rumstempererade nudelsalladen med de varma räkorna och mangon.


Pizza med kantareller och fläskfilé

Pizzadeg:
0.25 paket jäst
2 dl vatten
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
4 dl vetemjöl eller ev glutenfri mjölmix
Tomatsås:
4 msk tomatpuré
4 msk mango chutney
4 msk passerade tomater
Fyllning:
5 st skivade tomater
100 gram finhackad röd lök
200 gram kantareller
300 gram fläskfilé i tärningar
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
100 gram riven 17%-ig ost
färsk basilika
150 gram isbergssallad

Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vätskan, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt ev mer mjöl. Låt degen jäsa 1 timma. Kavla ut så att den täcker en bakplåt.
Blanda tomatpuré, mango chutney och passerade tomater i en skål. Fräs lök, kantareller och fläskfilé var för sig i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Bred ut tomatröran på pizzabottnen.
Lägg på tomater, lök, kantareller, fläskfilé och ost. Stek i 275 grader i 10-15 minuter. Strö på basilika. Servera med isbergssallad.

Frukt med vit chokladsås

100 gram vindruvor i halvor
2 dl hallon (gärna frysta)
2 st kiwi i skivor
1 st banan i skivor
1 st apelsin i skinnfria klyftor
50 gram vit choklad
1 dl naturell yoghurt 3 % fett

Blanda frukten. Lägg den i 4 vackra glas. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i micron. Blanda choklad och yoghurt. Ringla blandningen över frukten. Ät och njut.

bilder från Aftonbladet.se

3 kommentera gärna här:

Åsa sa...

Guuuud va gott ni ska ha det då...*avis*!
Du är otrolig på att få till dina bilder...så smarrigt det ser ut!
Kram!

Vardagsglam sa...

Tack så mycket Åsa! Ja, något av dessa recept måste jag prova någon gång - pizzan låter riktigt god. Ha en bra helg/Kram Lotta

Åsa sa...

Kikar in...hoppas helgen varit trevlig och god!!!
Ha en skön söndag!
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...