På Allt om mats sida hittade jag det här receptet på stora härliga muffins med olika fyllningar och toppings.
Ingredienser till 6 muffins
200 g smör
4 st ägg
3 dl strösocker
240 g vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk bakpulver
Fyllningsalternativ
12 st after eight eller annan mintchoklad
12 tsk sylt, t ex körsbär
10 st nougatbitar
Toppingalternativ
kesella vanilj, chokladfrostning, rostade kokosflingor, Mini-Nonstop
1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret på svag värme.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Sikta mjölet i äggsmeten och blanda med luftiga tag. Tillsätt till sist det smälta smöret. Rör försiktigt så att det inte skvätter.
3. Dela 2 bakplåtspapper i vardera 4 delar och tryck ner 6 av dem i muffinsplåten. Fördela smeten däri ända upp till kanten. Grädda i nedre delen av ugnen 15 min. Ta försiktigt ut formen och lägg på önskad fyllning på varje muffins. Tryck till mycket lätt och fortsätt grädda 10 minuter.
4. Ta ut formen och lyft ur muffinsen. Låt kallna.
5. Bred på eventuell topping och garnering.
0 kommentera gärna här:
Skicka en kommentar