På Allt om mat:s webbsajt hittade jag det här receptet. Jag älskar kombinationen sött och syrligt, både i desserter och i mat så denna tårta måste jag bara testa någon gång.
10 dl vaniljyoghurt
4 st äggvitor
2 dl socker
1 msk majsstärkelse
1 krm salt
1 st citron, rivet skal av
1 msk citronsaft
4 st röd karamellfärg, droppar
400 g bär, t ex hallon, blåbär, vinbär, jordgubbar
Garnering: ätbara blommor, ringblommor, lavendel eller rosor
1 Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, majsstärkelse och salt. Tillsätt sockerblandningen i äggvitorna, lite i taget under ständig vispning tills smeten är fast och glansig. Rör ner citronskal, citronsaft och karamellfärg.
2 Bred ut smeten cirka 20 centimeter i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Sänk värmen till 150 grader och grädda i mitten av ugnen cirka 1 1/2 timme. Låt den därefter kallna.
3 Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av, gärna i kylskåpet, tills cirka hälften återstår, 1–1 1/2 timme. Bred ut yoghurten på marängbotten och lägg på bären.
Garnera eventuellt med ätbara blommor
bild och recept från Allt om mat
0 kommentera gärna här:
Skicka en kommentar