Igår gjorde vi den här goda rätten, som är ett recept av Leila Lindholm. Just citrusfrukten som ingår i salladen är pricken över i:et. Den ger en fräschör och tillför en sötsyrlighet till rätten.
500 g fläskfilé
2 msk sweet chilisås2 st vitlöksklyftor
rivet skal av 1 apelsin
flingsalt
svartpeppar från kvarn
3 dl risonipasta
2 st apelsiner
2 st blodapelsiner
1 ask ruccola
0.5 dl mandelspån
250 g halloumiost
olivolja
Sätt ugnen på 175 grader.
Marinera fläskfilén i sweet chilisås, skivad vitlök och apelsinskal, salta och peppra.
Koka pastan i saltat vatten och spola sedan i kallt vatten.
Skala och skiva apelsinerna.
Varva ruccola med skivade apelsiner och risoni på ett stort fat.
Bryn fläskfilén på medelhög temperatur tills den fått gyllene färg.
Stek färdigt fläskfilén i ugnen, cirka 10 minuter.
Rosta mandelspån med salt i en torr stekpanna.
Stek skivad halloumiost i olivolja och lägg på citrussalladen, lägg över skivad fläskfilé och rostade mandelspån. Salta, peppra och toppa med lite olivolja.
0 kommentera gärna här:
Skicka en kommentar