Julen börjar att närma sig med stormsteg och det är dags att bjuda hem vänner och familj på glöggmingel. För att göra det så enkelt och smidigt som möjligt är ett bra tips att bjuda på något bröd eller kex, marmelad (som du antingen gör själv eller köper färdig) och några goda ostar.
Parmesanflarn:
3 dl riven parmesanost i bit
0,5 dl solroskärnor
1. Sätt ugnen på 200°. Finriv parmesanosten.
2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.3. Strö ett tunt lager riven ost i ett kakmått som är 7 cm i diameter.
Flytta kakmåttet efter hand.
4. Fördela solroskärnor ovanpå osten.
5. Grädda i mitten av ugnen tills flarnen fått lite färg.
Det tar ca 5 minuter. Låt flarnen svalna på plåten.
Körsbärschutney:
250 g körsbär, frysta, urkärnade
1 dl strösocker
1 dl rött vin
2 msk rödvinsvinäger
3 st kryddpepparkorn
3 st kryddnejlikor
1 msk maizena majsstärkelse
Blanda strösocker, vin, vinäger, kryddpeppar och nejlikor i en kastrull. Rör om och låt blandningen koka 5 minuter. Tillsätt bären och koka ytterligare 5-8 minuter. Red av med majsstärkelse.
Låt svalna.
Skiva upp Västerbottensosten. Servera gärna ett gott hårt bröd till.
Fler recept hittar du här
Bilder och recept från Allt om mat
0 kommentera gärna här:
Skicka en kommentar