200 g risoni, (ca 2 1/2 dl)
1 tsk gurkmeja
20 st körsbärstomater i valfria färger
0,25 st gurka
4 st gemsallad, (små romansalladshuvuden)
400 g räkor, skalade
50 g krutonger, (Zeta)
2 msk olivolja
1 st citron, rivet skal
2 krm svartpeppar, nymald
Garnering:
0,5 st smörgåskrasse, ask
Smal lättlunch med färska räkor och risoni kokt med gurkmeja. Komplettera gärna med bröd och en frukt till dessert.
1. Koka risonin med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och spola i kallt vatten.
2. Halvera tomaterna. Skala och skär gurkan i tärningar. Plocka salladen.
3. Blanda alla ingredienser och garnera gärna med smörgåskrasse.
Bild och recept kommer från Allt om mat:s webbsajt där du kan hitta fler inspirerande recept.
0 kommentera gärna här:
Skicka en kommentar