måndag, april 26, 2010

Gott och lätt med räkor


Räksallad med risoni

200 g risoni, (ca 2 1/2 dl)
1 tsk gurkmeja
20 st körsbärstomater i valfria färger
0,25 st gurka
4 st gemsallad, (små roman­salladshuvuden)
400 g räkor, skalade
50 g krutonger, (Zeta)
2 msk olivolja
1 st citron, rivet skal
2 krm svartpeppar, nymald

Garnering:
0,5 st smörgåskrasse, ask

Smal lättlunch med färska räkor och risoni kokt med gurkmeja. Komplettera gärna med bröd och en frukt till dessert.

1. Koka risonin med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och spola i kallt vatten.
2. Halvera tomaterna. Skala och skär gurkan i tärningar. Plocka salladen.
3. Blanda alla ingredienser och garnera gärna med smörgåskrasse.
 
Bild och recept kommer från Allt om mat:s webbsajt där du kan hitta fler inspirerande recept.

0 kommentera gärna här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...