Ingredienser:
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 st ägg
1,5 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning:
Mjölkchoklad
Garnering:
50 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet i minst 2 timmar, gärna över natten.
Garnera kakan genom att ringla smält mörk choklad över kakan. Servera med glass eller en klick grädde.
6 kommentera gärna här:
Mmm - tack för tipset! Kladdkake-recept kan man aldrig få för många av... :)
Nej absolut inte och jag tycker att just det här receptet såg extra gott ut, eller hur?
Åh vad det läskas! Underbart god ser den ut att vara, tack för tipset! Kram Mia
Varsågod Mia! Jag måste själv prova att baka den snart. Kram Lotta
Åhhh det låter sgolikt gott det där.
Kram Lina
Jag tror inte att du blir besviken om du provar att baka den och enkelt recept att följa är det också. Kram Lotta
Skicka en kommentar